How to: Fix Among Us Game Bugs Easily

0
327
How to: Fix Among Us Game Bugs Easily

Here we can see, “How to: Fix Among Us Game Bugs Easily”

  • Among Us is one of those gaming underdogs where a modest game produced by three developers manages to outperform AAA titles.
  • However, it, too, has its fair share of issues, some of which have workarounds.
  • Visit our dedicated Among Us page to learn more about the game.
  • Check out the articles in our Gaming section if gaming is a pastime or a passion for you.

For all intents and purposes, Among Us is a really shocking game.

It was released two years ago and quickly faded into obscurity, but it is currently one of the most popular games on Steam and Itch.io.

Regardless of how long a game has been on the market, flaws can still be uncovered.

We’ve decided to cover some of these flaws and give you solutions to repair them due to Among Us‘ unexpected popularity.

Also See:  How to Enable and Use Windows 10’s New Built-in SSH Commands

Quick suggestion:

Among Us is one of those small-screen games that can keep you entertained for hours.

Join hundreds of thousands of players in the season’s most popular game!

How do I solve some of the most prevalent bugs in Among Us?

1. The bug of being stuck in the wrong region

There is a glitch that is triggered by changing your region mid-connection, according to Steam forum reports:

It’s straightforward for room codes to go missing. If you switch regions while connected, the game may overwrite your region data with the incorrect region. As a result, you will later connect to the incorrect region.

While this circumstance is unlikely to occur on a daily basis, it is nonetheless worth mentioning.

Solution:

Fortunately, the same page offered a solution to users. You only need to delete the serverInfo2 file if you possess the Steam version of Among Us.

It can be found at the following address:

%appdata%\..\LocalLow\Innersloth\Among Us

2. Innocents have a tendency to scream at times

There have been allegations of games where innocent people could vent, according to a Reddit post:

We have a game on the map MIRA HQ where an innocent might vent. He was counted as an innocent when we voted him out.

Solution:

Unfortunately, this appears to be a bug in the game’s software rather than a user-side issue. As a result, your only option is to wait for a patch.

3. Players who have died could convene meetings with other players

On Reddit, people noticed a mechanic-breaking flaw that allowed them to call meetings in usually impossible situations:

Only a few times has this happened to me, but in two-imposter games, I’ve discovered one imp kill someone and reported the body, only to discover the second imp kill myself before the players meet.

So it’s a dead player summoning a gathering of players. Imps get away with it because no team member witnessed the incident, and I can’t contact them. Is this a bug or a planned game mechanic, as the title suggests?

Solution:

This appears to be a glitch in the game’s coding rather than a client issue on the user’s end, like with the previous issue. As a result, your only option is to wait for a patch.

4. Players being ejected from matches at random

According to several players’ reports, Among Us matches are occasionally interrupted shortly due to error messages:

When I join a game, I am kicked after 9 seconds because I’sent 6 pings that the remote server could not answer to.’ What should I do now? Are you able to assist me?

Solution:

Because defective Wi-Fi settings are most likely to blame, consider restarting your router and reconnecting to the game.

5. Distribution of responsibilities RNG appears to be unbalanced

Many Among Us gamers have claimed to be able to go up to 20 games without ever encountering an imposter:

So far, I’ve played 20-25 games with my pals and have never been an imposter. I’ve played three impostor games and haven’t been the imposter in any of them. Is there a setting or something that prevents this from happening?

Solution:

This isn’t so much of a problem as it is a case of bad RNG luck. Because the number of crewmates much outnumbers the number of imposters, the chances of you getting assigned to the role of the imposter are little to none.

Due to the randomness, an already slight possibility may appear considerably smaller.

6. Characters exit the camera

Because the game is all about piloting the ship, problems that restrict your movement or ability to participate in events might result in a match being lost.

That’s precisely what happened when users reported a glitch in which their characters became uncontrollable:

Strange bug: my character kept wandering out of frame, leaving me helpless and unable to participate in the subsequent vote. […]

Solution:

This is more of a workaround than a solution, but anytime you move your character, keep your camera on him and never pan away, so he never goes off-screen.

7. Players are thrown from the ship at random

Players could reportedly end up outside the map and not be able to return until the end of the match:

I’d gotten off the map and couldn’t get back on since there was a barrier in the way. Green was also present.

Solution:

Unfortunately, this visual issue stems from the game’s coding. If you run into this issue, your only option is to wait for the following game hotfix.

8. The imposters kill everyone in a matter of seconds

As an Imposter, the game’s goal is to either kill everyone or find the imposters as Crewmates.

However, a flaw in which an imposter may murder everyone in a matter of seconds means a wrecked game, as some players have reported:

We were three of us, and the impostor killed all three of us at the exact moment in less than two seconds.

Solution:

Unfortunately, it is unclear if this occurs due to the imposter exploiting a bug or as a result of hacking.

As a result, the only long-term remedy is to report the player following the game.

Conclusion

I hope you found this information helpful. Please fill out the form below if you have any questions or comments.

User Questions

1. Why isn’t my Among Us working?

Error on the game server – It turns out that your inability to join an Among Us game is frequently caused by a game server problem. In this scenario, deleting the cache and data on your Android or iOS smartphone before reconnecting to a server should resolve the issue.

2. Why isn’t Among Us as popular as it once was?

According to Steam Charts, Among Us has between 10,000 and 20,000 active players on Steam at any given time. It could simply be that people are becoming bored with the present dearth of material, and Among Us’ relative lack of popularity is just a blip on the radar.

3. What’s the best way for me to get out of here?

After meetings, players have also reported being trapped. For the time being, this issue can be rectified by accessing and closing the Settings menu. Restarting the game usually fixes other issues like account authentication and mismatched user IDs.

Also See:  Seeing the Onedrive Authentication Error? Try This Fix

4. r/AmongUs – Version 2021.11.9 – Known Bugs and Status

Version 2021.11.9 – Known Bugs and Status – Please Read Before Posting from AmongUs

5. Update v 2021.2.21 and Glitches : r/AmongUs – Reddit

Update v 2021.2.21 and Glitches from AmongUs